Jympa celebrate (barntillåtet)

Agnes: Är det bra för kroppen att träna?

Jag: Ja det är jättebra för kroppen att träna, det är bra för hjärnan med.

Agnes: Va?! Kan man bli stark i hjärnan?

Jag: Ja det kan man säga.

Jympa-celebrate

Varför går jag inte mer på Jympa? Jag log hela passet. Kanske berodde det också på att min härliga 6-åring var med. Hon är så rolig, försöker imitera ledarens rörelser, hittar på lite egna, rycks med av musiken, får feeling och dansar loss, ni förstår. Men det är också väldigt fint att få träna med sina ungar. De gör ju som vi gör. Lär vi dem att motion är en naturlig och självklar del av livet så fortsätter de med goda vanor när de växer upp (hoppas jag :))

Men jympa är verkligen en fantastiskt rolig träningsform som passar så många. Dessutom är det ju lite av Friskis&Svettis själ – den har alltid funnits där, det var med jympan det började inom studentidrotten 1978, det som så småningom blev en hel folkrörelse, för viss måste man få kalla det en folkrörelse när vi har över en halv miljon medlemmar. Visste ni att ungefär 100 000 motionärer går på jympa-pass varje vecka.

Visste ni att ungefär 100 000 motionärer går på jympa-pass varje vecka.

Jympan finns ju i flera varianter, enkeljympa, basjympa, medel- och intensiv-jympa, och säkert glömmer jag någon variant. Men jympa-celebrate som Agnes och jag var på idag är ett pass som 40 ledare gemensamt satt ihop inför ett jubileum förra året. Lena som leder jympa-celebrate på Friskis i Östersund är en härlig, glad och energisk tränare. Hon är också en anledning till att jag log hela tiden. Men en annan orsak är också att passet verkligen var otroligt roligt. Det var ett härligt flow, bra musik och roliga rörelser. Det är svårt att beskriva ett pass och varför det var bra (eller inte så bra för den delen), det är mer en känsla än något man kan sätta fingret på. Men jag älskade det här!

Vill du testa jympa-celebrate? Du hittar Lena S på Stadsdel Norr, tisdagar 17.30.