Löpning, föreläsning med Scott Cole och en återanvänd intervju (+ pannkaksrecept)

Friskis Östersund har lite krångel med sitt bokningssystem, men det verkar som om problemet är på väg att lösas. Idag blir det ingen träning för min del, men igår var jag ute på vårens första löprunda.

Minns jag inte helt fel så är det den 16:e april som Scott Cole föreläser på Friskis om just löpning. Det ser jag verkligen fram emot. Förra tillfället missade jag, men jag han med en intervju. Och jag är så glad att jag han boka en plats den här gången. Hur ser er träningshelg ut? Och har ni också bokat in er på föreläsningen med Scott?

Fortsatt trevlig helg!

Vill du se receptet, klicka på läs mer-fliken.

Pannkaksrace på lördag morgon

Jag hade lovat barnen pannkakor på lördag morgon och de blev väldigt goda. Så som en liten bonus slänger jag in receptet här. Jag har ju lovat att aldrig lägga ut ett recept som inte är riktigt riktigt bra, på den här bloggen. Så här kommer ett recept på pannkakor (glutenfria, LCHF) som blir så mumsiga.

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-1,5 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • Smör att steka i

Blanda alla ingredienser. Låt svälla 10-15 minuter (gärna längre). Det går att steka direkt, men fiberhusken sväller ganska mycket allt eftersom. Jag tog lite av det brynta smöret i pannan, och hällde ner i smeten, men det är inget måste.

Servera med exempelvis: vispad grädde och bär, agavesirap, Kesella vanilj eller hallon, banan och jordnötssmör, äpplen stekta i kanel och lite smör, skivade persikor, rostade hasselnötter (gärna med stekta äpplen och lite agavesirap.

De här pannkakorna funkar utmärkt att äta kalla till mellis eller till picknicken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s