PT på Friskis Östersund (del 2)

PT Friskis&Svettis Östersund

Äntligen träning

Jag var så taggad att träna den här dagen. Äntligen skulle jag få träna ”på riktigt”. Och jag skulle få ett träningsprogram att köra själv. Robin hade planerat ett pass åt mig. Men först värmde vi upp. I fortsättningen kan jag värma upp och köra rörelseträning på egen hand innan passet, förklarade han. Jag fick bland annat göra en rörelsesekvens som verkligen är toppen. När jag suttit stilla en längre tid framför datorn, har jag börjat göra den här sekvensen. Vi gick igenom hela passet som Robin förberett. Först visade och förklarade han. Sedan var det min tur, precis som om jag skulle träna själv. Det här var toppen för mig. På det här sättet fick jag någon att hålla i handen min första tid i gymmet.

Mitt första träningsprogram

Så fick jag mitt första träningsprogram och körde det två gånger innan jag skulle träffa Robin nästa vecka. Så mellan våra träffar (vi ses 1 ggr/v) kör jag passet två gånger och så går jag på ett till två konditionspass. 

Bild: Urban Sundin

Jag är igång

Äntligen är jag igång. Varje vecka ett nytt träningsprogram. Det är så roligt. Robin är en fantastisk instruktör. Han är tydlig och uppenbart väldigt kunnig och intresserad av det han gör och lär ut. Jag lär mig massor, och för varje vecka känner jag mig mer och mer bekväm. Jag får en egen bank med övningar som är anpassade för just mig, vad jag behöver och vad jag vill. Det är en härlig känsla att komma till gymmet och veta vad jag ska göra. Jag vet hur jag ska göra det och det gör att jag känner mig bekväm och trygg. Men det bidrar också till att jag vet att den träning jag utför är bra, jag kan tekniken och har de bästa förutsättningarna för att bli stark utan att skada mig. Jag kan också ta med mig frågor och funderingar som dyker upp när jag träffar Robin nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s