Cirkelgym på Friskis&Svettis Östersund

img_9040-1

Cirkelgym på Friskis&Svettis Östersund

Cirkelgym är ett nytt pass på Friskis&Svettis Östersund. Passet består av 20 stycken stationer. Man ”gör” varje station två gånger (en gång/varv på lunchpassen), alltså kör man två varv. För närvarande är det Robin A, som jobbar som PT på Friskis, som är den enda person som kör passet. Jag pratade med Robin efter dagens pass. Han har svarat på några frågor som du kan läsa om här. Han berättade intressant sak; i stora delar av Sverige är Cirkelgym det pass som toppar listan av mest besökta pass. Det är intressant.

Vem kan gå på Cirkelgym?

Det här är ett pass som verkligen passar alla. Den som inte alls är ”träningsvan” kan se den som en bra inkörsport där man med hjälp av en tränare och gruppen kommer igång att styrketräna. Den som är nyfiken på gymmet men som av olika skäl inte känner sig trygg eller bekväm med att gymträna på egen hand, kan med fördel börja med Cirkelgym för att sedan gå vidare. Maskinerna ställer man snabbt och enkelt in efter egen förmåga. Det innebär att pensionären, den vana motionären, en person som inte tränat tidigare, eller ett elitlag i hockey, kan köra passet och alla kan få ut vad de önskar av det.

Vad skiljer det här passet från andra liknande pass?

Det här är ett pass där du inte behöver ha någon som helst koordination. Vi har självklart musik, men takt är inget vi jobbar med på Cirkelgym. Vi jobbar med maskiner, det gör man inte på något annat pass.

Angelica om Cirkelgym

Jag är fast. Har kört det här passet 4-5 gånger nu och det är verkligen jättebra. Det är skönt att styrketräna. Ganska snabbt känner man sig starkare och piggare. Jag tränar mycket kondition (gärna och ofta Intervall Flex) och styrka med den egna kroppsvikten, så det här passet är utmärkt för mig. Robin är en mycket bra ledare. Att han har stor kunskap om träning är tydligt. Han är bra på att peppa. Under passets gång går han runt och hjälper till med teknik, peppar och instruerar. Och det som är superviktigt för mig; han spelar bra musik och har inte för låg volym.

Maskinerna är bra och övningarna mellan maskinerna är roliga och varierande. Det är härligt att träna på det här sättet med andra. Jag får motivation av att höra andra heja och ropa och när de tar i och sliter. Jag tycker det är roligt när andra blir peppade av min insats under den här timmen.

Jag håller med Robin. Jag tror verkligen att vem som helst kan vara med på det här passet. Jag tror att den som inte gillar att följa takt men vill gå på pass skulle älska det här. Jag tror det passar den som är som mig, som älskar att ta i ordentligt och verkligen känna att hon eller han gjort en rejäl träningsinsats. Jag tror det är ett pass som funkar för många olika åldersgrupper. Jag har gått på det här passet varje vecka sedan det startade. Det är en kombination av människor mellan gissningsvis 20-75 år, med varierande fysiska förmågor, och som kör med vitt skild intensitet. Och det är så härligt. Det är precis så här träning ska vara. Den ska vara för alla. Funka för alla. Jag älskar det!

2 reaktioner till “Cirkelgym på Friskis&Svettis Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s