Första träningsveckan på Stadsdel Norr

Första veckan når sitt slut

Snart når den första träningsveckan på Friskis Stadsdel Norr sitt slut. Och vilken vecka det varit. Jag har tränat så mycket att jag tar helgen till återhämtning. Min man och mina barn har testat de nya lokalerna, och inte bara gillat, utan blivit så imponerade, att de själva tränar eller kommer att träna där inom kort.

Barnen tränar (nästan) gratis

Min man som tidigare valt ett annat gym kommer att välja Friskis istället. Min yngsta dotter som är 5-år går redan på familjejympa. Min 11-åring har betalat medlemskap (japp, barn upp till 13 tränar för endast medlemskap, 125kr/år i sällskap av vuxen) och kör från nästa vecka PT small group 10-13 år i gymmet, dessutom älskar hon Step Explode. 15-åringen bearbetas fortfarande 😉 Så nu är (nästan) hela familjen Friskis-frälsta och jag är överlycklig.

Friskis som fenomen

Familjen har inte förstått min förtjusning över Friskis som fenomen. Den här fantastiska organisation som drivs helt utan vinstintresse och där allt överskott går tillbaka till verksamheten och därmed medlemmarna. Inga delägare eller aktieägare som vill plocka ut vinster. Tränarna är mycket välutbildade och en gedigen uttagning sker och bara de bäst lämpade personerna går vidare till att bli tränare. Kan det bli bättre!? Ja det kan det faktiskt.

Jag har varit medlem på Friskis Östersund i ganska många år. Blev medlem för första gången då jag var 13 år (är 36 år nu) och Friskis höll till i Viktoriagallerian i centrala Östersund. Med några avbrott under åren då jag bott på annan ort eller testat ett annat träningsställe. Men jag har alltid kommit tillbaka. Och nu kommer jag förmodligen aldrig att byta igen. För på Friskis är trösklarna låga, det är högt i tak och gemenskapen fantastisk. Här pratar man med varandra, skapar kontakter och får nya vänner. Man har ett härligt sammanhang vid sidan om arbete, skola och andra åtaganden. Dessutom står Friskis för sunda ideal som jag känner mig bekväm med och som jag vill förmedla till mina barn. Till exempel att doping inte acceptera ”dum dummare dopad”. Man menar också att påtvingade och skeva ideal om hur kroppen ”ska” se ut inte är okej, man ska träna för att må bra och vara stark, det ska vara roligt och något positivt, träning ska inte vara kopplat till att skapa ”idealkroppen”. Det gillar jag.

Friskis på två platser

Jag ser fram emot all härlig träning på Stadsdel Norr framöver eftersom jag bor ett stenkast därifrån. Men vi ska inte glömma de fina lokalerna på Frösön för den delen. Förutom alla grymma pass finns även Spinning på Frösön. Självklart ingår träning på båda anläggningar i träningskortet.

Två blogginlägg på gång

Jag ser också fram emot att färdigställa två blogginlägg jag har på gång. Det ena handlar om en alldeles underbar Jympaledare med en mycket intressant träningshistoria. Det andra inlägget handlar om soft-passen; vad betyder Soft egentligen? Och för vem passar dessa pass? Hur skiljer de sig från bas-passen? Och så testar jag stol/styrka. Missa inte det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s