När ska jag hinna äta?

När ska jag hinna äta?

Den frågan ställde jag mig ofta de dagar jag skulle träna. Jag tränar gärna på lunchen eller på morgonen. Och så ska jag på jobbet eller skolan efteråt. Dessutom blir jag superhungrig de dagar jag tränar. Min man och jag har börjat få in en bra rutin som jag vill dela med mig av. För jag gissar att vi inte är ensamma om att få till det med mat och träning.

Gör så härwp-1486547832718.jpg

Kvällen innan träningsdagen gör vi overnight oates som vi äter till frukost. Och en varsin burk med chiapudding som vi tar med och äter efter träningen. Det här är ju inga nyheter. Och ska jag vara ärlig är de ingen kulinarisk sensation. Men de går att få till riktigt goda trots allt. Och framför allt sparar de massor av tid. Och magkänslan är toppen. För nyttigt som tusan är det. Och mättande. Vet jag att det blir en lång dag tar jag med mig skivade äpplen (pressar lite citron över så de inte blir bruna) och jordnötssmör.

Recept

Overnight oates

 1. 1 dl fiberberikade havregryn (funkar med vanliga med, men jag tycker det blir bäst med fiberberikade)
 2. 1 dl vatten
 3. en mini-nypa salt
 4. bär/frukt
 5. yoghurt av något slag
 6. jordnötssmör

Gör så här

Blanda havregryn, vatten och salt i exempelvis ett 5 dl mått. Lägg bär (jag brukar ha blåbär och hallon) i botten av en liten skål. Häll över grynblandningen. Låt stå till dagen efter. Här kommer hemligheten till om det här (i alla fall enligt mig) blir ätbart. Toppa med något. Mitt allra bästa tips är banan, en klick yoghurt och jordnötssmör. Jag vet att det låter skumt. Men det är en mycket bra kombo. Ibland byter jag ut bananen mot torkade aprikoser.

Chiapudding

 1. 2 dl mjölk av något slag (jag föredrar kokos- eller havremjölk. Oatleys mangodryck är supergod att göra chiapudding på)
 2. 2.5-3 msk chiafrön
 3. en nypa vaniljpulver
 4. söta med stevia, agavesirap eller honung om du vill. Men det är inte wp-1486547740339.jpgnödvändigt.
 5. Andra kryddor som är goda till är kanel och kardemumma.

Gör så här

Blanda mjölk, chiafrön och eventuellt kryddor. Jag brukar använda en sådan där burk som på bilden eller en glasburk med lock. Rör om eller skaka. Ställ i kylen. Vänta ca 15 minuter och skaka om blandningen igen. Upprepa gärna ett par gånger innan du lägger dig. Jag fyller locket med frukt eller bär redan kvällen innan. Gör jag puddingen i en glasburk ser jag till att ha lite plats kvar för bär. På morgonen lägger jag i bär eller frukt och stoppar i väskan.