Nya löften, gamla löften och så lite tarmflora

 

Idag blir det en ketchupeffekt här på bloggen. Flera blogginlägg på en dag. Men det är nämligen så att de hänger ihop. Det är ju ett nytt år kära vänner. Ett nytt år för mig, för er och för Friskis och Svettis Östersund. Jag vet att det bubblar av nya, roliga och spännande saker där ute på Frösön hos Stina, Celie och Annette på kansliet. Jag är övertygad om att ni ser fram emot ännu ett härligt träningsår på Friskis och Svettis. Är du inte medlem än? Nej men vad väntar du på kompis? Välkommen in i värmen på Östersund bästa träningsanläggning, Friskis och Svettis Östersund.

Gamla löften

Neil YoungNej nu ska jag bli lite personlig. Nytt år – nya nyårslöften. Har du något nyårslöfte? Skriv gärna en kommentar och berätta. Jag har aldrig varit mycket för nyårslöften. Men 2015 lovade jag mig själv att träna. Massor. Och det gjorde jag. 2016 lovade jag mig själv att ägna tid åt några av mina stora intressen som kommit i skymundan de senaste åren. Matlagning och musik. Jag har köpt flera fina kokböcker. Lagat på känn, och googlat recept. Jag har varit på massor av konserter. Vart ska jag börja? Här är några exempel: Neil Young, Kent, Refused, Miriam Bryant, Amanda Bergman, Little Jinder, Lars Winnerbäck och många fler. Bäst av alla var Neil Young, det var magi.

Nytt år – nya löften

Två år i rad har jag uppfyllt mina nyårslöften. Och vet ni varför? Jo för jag är värd det. Det är något jag tycker många av oss ska bli bättre på. Göra saker för oss själva för att vi är värda det. Då tänker jag inte på att åka köpa en chokladkaka eller dra på Donken för att vi inte orkar laga middag. Jag tänker på att göra snälla saker mot oss själva. Ställa oss frågan; vad tycker jag om, vad vill jag ha? Och så ger man sig själv det. Exempel: börja träna, ta en kurs i släktforskning eftersom det alltid varit en dröm, byta karriär;jag ville ju alltid bli konditor och här sitter jag och jobbar med ekonomi liksom, köpa en kikare och bli ornitolog, bestiga ett berg, börja ta en middagslur varje dag. Ja ni kanske förstår vad jag är ute efter.

Mera veggo

Mitt nyårslöfte 2017 är att äta mycket mer vegetariskt (här har jag faktiskt delat med mig av ett fantastiskt gott vegetariskt recept). Samt att äta mer råa grönsaker och frukt. Jag ska ta hand om tarmen. Läste en fantastisk bok under julledigheten och blev inspirerad. Min grej är inte dieter. Inte heller att vara absolut i något när det gäller mat. Jag kan gärna undvika eller försöka äta mer av vissa saker, men förbud tror jag inte på. Jag tror hellre på ett sunt förhållningssätt till saker. Inga pekpinnar. Vi är alla olika och det är ju precis som det ska vara. Men det finns faktiskt en liten skum historia till att jag snöade in på just tarmen.

Charmen med tarmenfood-pharmacy-en-berattelse-om-tarmfloror-snalla-bakterier-forskning-och-antiinflammatorisk-mat

Det var inte för att jag läst den här boken även om den var väldigt bra, eller den här, och inte den här heller för den delen. nej det var ett möte med en person som sa ”du har problem med magen”. ”Nej” svarade jag ”jag är trött och förstår inte varför, det är inget fel på min mage”. ”Jo det är det” insisterade personen. Ja ja tänkte jag och släppte det. Eller kanske inte helt. För jag gjorde som han rekommenderade. Förutom att bli piggare insåg jag att min mage inte mådde så bra som jag själv trodde. Det var nog bara det att normalläget för mig var ganska dåligt. Jag hade vant mig vid att må ganska dåligt. Och det tror inte jag att jag är ensam om. Eftersom jag är en person som inte nöjer mig med ett svar och som alltid ställer frågan; finns det mer att veta, vart hittar jag mer information? Och i samma veva började alla dessa böcker poppa upp. Ja då var det oundvikligt att jag började att grotta ner mig.

Ja – det kan bli så att det dyker upp en del recept och annat framöver där jag pratar om tarmflora och råkost och liknande. Vi får se. Nytt år – nya löften.