Tips i förkylningstider

20161012_115257.jpgwp-1476266443652.jpgInte nu igen! Jag är förkyld. Och det tar bara om och om igen. Så jag tänkte passa på att dela med mig av ett ny-gammalt recept. Jag har uppdaterat det lite sedan jag publicerade det sist. Det här är en mjuk och snäll dryck. Passar perfekt när man är hängig. Ett tips är att vara försiktig med honungen. Blir det för sött blir smaken..konstig. Förmodligen hänger det ihop med att det inte finns någon syra att balansera upp den söta smaken med.

Te med gurkmeja – recept

  • Varmt vatten att värma din kopp med.
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk ghee (klarifierat smör)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk gurkmeja  (pulver eller färsk)
  • 1/1-1 tsk kardemumma
    Receptet räcker till 1 personHäll hett vatten i en thekopp eller kaffemugg. Låt stå. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och värm men låt inte koka. Kom ihåg att vara försiktig med honungen, för smakens skull. Häll bort det varma vattnet i koppen och ersätt med den ljumma drycken.

En reaktion till “Tips i förkylningstider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s