Tre lunchpass på Campus Östersund

20150415_171041
Det här är en Power Hour-boll. En av höstens nyheter på Campus är passet Power Hour där man jobbar med detta svarta klot. Jag har testat och det är ett fantastiskt pass.

Lunchpass – en vardagsräddare

När Friskis&Svettis Östersund började med Intervall Flex på Campus i Östersund blev jag så lycklig. Jag har troget gått på fredagspassen. Sedan kom Yoga 55 på måndagarna om jag inte minns helt fel. Båda passen var på lunchtid. Jag som bor i Odensala tycker det är så bra att inte behöva åka ända ut på Frösön varje gång jag ska träna. Dessutom är lunchpass så bra när man har familj med allt vad det innebär. På kvällen är träningen redan gjord och jag får tid över till annat. I Kampsporthallen tränar du på mjukt skönt golv utan skor. Det är jätteskönt. Jag lovar. Det man riskerar är att upptäcka hur höst- eller vintertrötta ens fötter ser ut. Eller så kommer man på att förra veckan lovade jag mig själv att bättra på nagellacket på tårna. Men glömde det igen. Även där har jag en positiv nyhet. Alla har fullt upp med att träna och hinner absolut inte se på någon annans fötter.

Två nya pass i höst

I höst kan vi förutom Intervall Flex och Yoga 55, även gå på Power Hour. Hur bra är inte det. Tack Friskis i Östersund för det. Se Friskis schema för aktuella dagar och tider.

Det här med maten

Jag upplever inte lunchpass som stressiga. Men de kan bli stressiga om man inte har en strategi. I alla fall för oss som jobbar. Jag hade länge svårt att äta den dagen jag skulle lunchträna. Åt jag lunch innan passet kändes det som om allt skulle komma upp. Åt jag inget blev jag svimfärdig. Så jag har utvecklat ett mellanting. Jag äter en stadig frukost. Oftast havregrynsgröt med banan och havremjölk. Och så dricker jag rejält med vatten. Sedan äter jag en frukt eller lite grönsaker runt 10-tiden. Cirka 30 minuter innan passet tar jag en näve nötter eller liknande. Efter passet har jag med mig en sallad, soppa eller något annat som går snabbt att äta. På så vis blir inte lunchpasset en stress. Jag har fått i mig bra med energi. Och orkar träna.

En stor bonus

En stor bonus för den som jobbar eller pluggar, är att efter ett lunchpass är du pigg som en lärka hela dagen. Dessutom sover du gott (träning för sent på kvällen kan tyvärr påverka sömnen negativt). Visst ses vi på Campus i höst?

Här kan du läsa mer om lunchträning på campus

O.B.S

Jag skrev tidigare att det skulle vara fyra lunchpass på Campus. Det är fel. Det är tre pass som gäller under hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s