Vegetarisk hamburgare

image

Jag älskar hamburgare. Och som en ansvarsfull medborgare äter jag så mycket vegetarisk jag bara kan. Jag testar och mixtrar mycket i köket. Och idag kom stunden då jag fick uppleva känslan av att äntligen ha lyckats. Jag har gjort en helt makalöst god vegetarisk hamburgare. Som dessutom går snabbt att göra.

Till fyra vegetariska hamburgare
4 st brioche-bröd
2 st rödbetor
4 st (små) palsternackor
1 st rödlök
Majonnäs
Isbergssallad
Riven Västerbottensost

Riv rödbetor och palsternackor på den grövsta sidan på rivjärnet och lägg i en bunke. Salta och peppra lätt. Dela rödlöken i två delar. Skär tunna ”månar” och salta. Värm en stekpanna på låg värme. Bryn löken. Lägg i en skål. Höj värmen till medelvärme. Fördela rotsakerna på fyra och lägg i en panna. Det blir inga vackra burgare som håller ihop. Utan mer som fyra högar du får vända runt tills de är mjuka. Värm med fördel brioche-bröden. Lägg på en klick majonnäs, Isbergssallad, rotsaker, riven Västerbottensost och lök. Dra ett extra varv med pepparkvarnen. Ha lite majonnäs på locket. Klart!

Tips

Tips 1
Vill du göra rätten ännu mer matig. Gör pommes av sötpotatis. Skär sötpotatisen i pommes modell större. Vänd runt i olivolja och grädda i ca 15-20 minuter på 230-250 grader i ugnen. Vänd ofta! Ta ut ur ugnen och salta med flingsalt.
(Funkar lika bra med vanlig potatis, helst bakpotatis).

Tips 2
Krydda majjon med chupotlepasta eller sambal oelek. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s