Friskis&Svettis ♥ BeAktiv

10930517_10152786590776492_1990338657158253215_n

BeActive och Friskis&Svettis Östersund är samarbetsparters. Bakom BeAktiv står Federica och Hanna. Så här beskriver de företaget:

BeAktiv arrangerar event för alla. BeAktiv är det lilla företaget som har ambitionen att få människor att testa nya saker och att aktivera sig. Bakom BeAktiv står Hanna Haglund och Federica Calidoni. Båda har en gedigen träningsbakgrund och är utbildade löpcoacher.

Friskis&Svettis Östersund hade tidigare en annan form av samarbeten med sina partners. Istället för rabatter är det nu events och liknande som erbjuds Friskismedlemmarna. Läs mer om det här »

Jag har pratat med Federica Calidoni om samarbetet med Friskis&SvettisÖstersund. Om utrustning och coolhetsfaktorn.

Hur skulle du beskriva Friskis&Svettis Östersund och BeAktivs samarbete?

Två verksamhet som brinner för att få människor i rörelse och som har hittat varandra. Vi vill att våra medlemmar ska testa nya saker och hitta roliga träningsformer och Friskis&Svettis Östersund ger oss möjlighet att erbjuda det till våra medlemmar.

Vad erbjuder ni Friskismedlemmar? Ska man vara en van löpare för att delta i era aktiviteter?

Vi erbjuder ledarledda löppass. Som Friskis medlem kan du vara med på våra långpass i olika nivåer. 2 timmar i 6:15min/km för de vana löpare, 75 min i 7 min/km tempo för de mindre vana och 45 min i 7:30-8 min/km för nybörjare.

Både du och Hanna har andra jobb och är Aktiv(a) själar. Hur kom det sig att ni startade BeAktiv? När och hur uppstod idén? Hur blev det en realitet från idé? Och hur har det utvecklat sig från starten?

Allt började året 2012 när vi kom på att vi kunde springa en social maraton runt brunfloviken med jultema. Vi skrev det på Facebook och helt plötslig fick vi 25 tomtar som ville hänga med oss runt Brunfloviken och avsluta med bastu i vinterparken. Vi båda älskar löpning och vill inspirera andra. Vi har ordnat några roliga lopp som östersundstrail och halloween run och hösten 2014 bestämde vi oss för att starta företag och erbjuda löpargrupper en gång i veckan.
Vi tror på att ha det roligt med våra medlemmar…oberoende på vilken nivå man är som löpare så finns det träningsmöjligheter med oss.

Löpning känns för många ganska extremt. Hur kommer nybörjaren igång med löpning på ett bra sätt? Måste alla springa snabbt och långt? Finns det några hinder att hålla på med löpning? Kan man bli för pigg och glad?

Alla kan springa om de inte är skadade. Vi erbjuder en nybörjargrupp var vi varvar löpning och gång för att se till att komma igång i rätt tempo…
Från april kommer vi att erbjuda en säskilt ”kom-igång”6 veckor kurs för nybörjare inför vårruset.
Vi erbjuder tre nivåer till våra medlemmar: grön gruppen är för nybörjare och fokuserar på löpteknik och effektivitet i löpsteget, den röda grupper är för de som klarar att springa en timme och vill förbättra löpsteget och springa intervaller i gruppen och den svarta gruppen till vana löpare som vill förbättra prestationen.
Man behöver inte springa snabbt och långt. Det viktigaste är att man njuter av det.

Den oundvikliga frågan — vad måste man ha för utrustning? Måste man ha kompressionstights, aktivitetsklocka, blinkande jacka med ledljus och annan avancerad utrustning?

Löparskor räcker bra. Broddar eller spikskor på vinter kan underlätta.
Ibland springer vi trail på vinter och då ska man ha en pannlampa men BeAktiv har pannlampor att låna ut så det är ingen måste.

Om du måste välja, har du en favoritnördpryl för löpning som faktisk är superbra och inte bara bidrar till coolhetsfaktorn?

En löparklocka med pulsmätare är en bra pryl att ha om man vill träna efter pulszoner…
Men min absolut favorit pryl är min flipbelt (www.flipbelt.se) var jag kan ha telefonen, nycklar och energi utan att det hoppar upp och ner när jag springer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s