Yoga 55 min Friskis&Svettis Östersund

image

Jag har varit på Yoga. Friskis&Svettis Östersund har två Yogapass. Ett för nybörjaren och ett för den som hållt på ett tag. Jag testade nybörjarpasset.

Jag gillar Yoga. Men det har inte alltid varit så. Förr tänkte jag att det inte var träning och att det är en för långsam träningsform för mig. Som för många andra är mitt liv ganska stressigt. Stressen blev för mycket till slut. Jag kände att det var dags att varva ner och vända mig inåt. Yogan kom in i mitt liv då jag sökte sätt att vårda själen. Inte som en motionsform i första hand. Jag tar tillbaka allt om att yoga inte är fysisk träning. Det är det. Men det är skonsam träning. Andningen är mycket central i Yogan. Jag brydde mig inte så mycket om den innan jag började med yoga. Tänkte att det är väl bara att strunta i och göra det viktiga istället, övningarna. Nu är andningen det som hjälpt mig absolut mest när det kommer till att hantera stress. Andningen är också en enormt stor hjälp för både yogautövandet rent praktiskt men också för att ”vända blicken innåt”.

Yoga 55 på Friskis&Svettis Östersund är ett lugnt och skönt pass. Det passar nog de flesta. Det är skonsamt. Du vänder inte ut och in på dig själv. Men du får absolut träning. Instruktionerna var mycket tydliga. Lugn och fin musik. Toppen tycker jag. Det var både kvinnor och män som besökte det här passet. Åldrarna varierade mellan 20-65 om jag ska gissa. Supertränade friskisar till vardagstränande hjältar.

Så här beskriver Friskis&Svettis passet:
Yoga – fysiskt lugn och meditativ

Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hahta-yogans grunder. Med klassiska och trygga yogaövningar (asanas) för andning, rörlighet, styrka och balans får du här en fysisk, lugn och meditativ yoga. En upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Ett tillåtande pass, där prestationskraven uteblir. Du behöver inte ha tränat yoga innan. Du får självklart ta med egen yogamatta. Platsbokning

En reaktion till “Yoga 55 min Friskis&Svettis Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s