Christina Ravald hjälte #4

Hej Hjälte #4
…Christina Ravald, Friskis & Svettis Östersund

image

Text: Lars Frank, från Hej Främlings Facebookssida Bilder: Facebook

I ett nytt land, nytt klimat och med en oviss framtid har träningen blivit en välbehövlig energiboost för de boende i Grytan. Friskis&Svettis Östersund är en av de starka krafterna som gör detta möjligt, speciellt för barnen i Grytan och på andra platser för de nyanlända.
– Fysisk aktivitet och rörelse var mycket av grunden i Hej Främling!s start och det gäller ju även oss. Därför träffade vi Emma för att diskutera idéer vi kunde göra tillsammans, berättar Christina Ravald, som är verksamhetsledare för Friskis&Svettis i Östersund.
– Det är jättekul att se barnen, de älskar det verkligen. Pedagoger och ledare uttrycker samma.

– Det är en aktuell fråga för oss och vi vill gärna jobba vidare på fler sätt. Vi hoppas att det ska bli en del i vår ordinarie verksamhet och kanske kan vi rekrytera nya ideella ledare och funktionärer via samarbeten med olika flyktingförläggningar. Vi vill vara för alla och strävar efter ökad mångfald i föreningen.
– Det har blivit sån kö att de fått köra dubbla spinpass efter varandra. Tacksamheten och glädjen som blir i salen är obeskrivlig!

Det här är ett sammandrag av Lars Franks text. Hela intervjun hittar ni på facebooksidan. Text: Lars Frank, från Hej Främlings Facebookssida Bilder: Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s