Friskis&Svettis logga, med bland världens bästa exempel på grafisk design

36b8ddee-d607-43b1-bc88-a7fdeee20511

Den handlar om blodet och hjärtat, det omlopp vi drivs av, energin som får oss att leva.

Lars Laurentii om Friskisloggans betydelse

Den här 36-åringen har vunnit pris i USA. Är formgiven av Lars Laurentii. Och är en av de loggor med störst igenkänningsfaktor i Sverige. Ett universitet i Kanada har Friskis&Svettis logga med bland världens bästa exempel på grafisk design: ”Luc de roy proudly presents the Friskis &Svettis logo, created by Lars Laurentii from Sweden in 1978.” Lars Laurentii har skapat loggor till Skatteverket, Vetenskapsrådet och ungefär 1298 till.

Lars tycker fortfarande att Friskis&Svettis logga är den finaste och smartaste som han åstadkommit. Stöd för den stolta uppfattningen finns faktiskt. År 1979 fick loggan ett pris i USA för Excellence of Typography i Type Directors Clubs årliga tävling. Lars har även fått pris i USA under 10 års tid för bland annat logotyperna Swedish Psychology och Grafikhuset.

För femte året i rad har Friskis&Svettis de nöjdaste kunderna enligt Svenskt Kvalitetsindex (senaste mätningen 2014).   När andra träningsaktörer tappar ligger Friskis&Svettis kvar på samma höga nivå som tidigare. Image är en av  byggstenarna i undersökningen. Och ett företags image är nära kopplat till företagets logotyp.

Källa: Centrum för näringslivshistoria, jympajesus.se, YouGuv Foto: FRISKIS & SVETTIS

 

 

Folk har blivit kära på Friskis&Svettis. De har gift sig efter att ha träffats på träningen. Somliga har vuxit upp på Friskis&Svettis. Sådant fördjupar logotypers betydelse.

 

Vill du läsa mer om logotyper?
Klicka här

Eller här

Läs mer här

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s