Step på Friskis och Svettis Östersund

 Ösig mindfulness beskriver Step-Marie passet som. Och jag kan inte annat än hålla med. Du kan inte tänka på vad du ska laga till middag i morgon. Du kan inte fundera över din otrevliga kollega du retar dig på. Du kan inte sväva iväg i tanken och drömma om lata semesterdagar eller den snygga tjejen i kassan på ICA. Du kan inte ens vara två rörelser fram i passet, kanske en, men snarare en halv. När du går på Step befinner du dig under 60 minuter helt och hållet i nuet, ingen annan stans.

Step är ett pass uppbyggt av block. Du övar in block 1. Går vidare till block 2. Sätter ihop block 1 och 2. För att sedan öva in block 3. Sätter ihop block 1, 2 och 3. Och samma sak med block 4. Du ska vara träningsvan för att hänga med. Men samtidigt beskriver Marie att flera kommit på passet som aldrig tränat Step, gått några gånger, och sedan sitter det.

— Du tränar upp din koordination, så gå på passet några gånger om du är ovan, säger Marie.

Step är verkligen jobbigt konditionsmässigt. Du ligger på en hög puls i stort sett hela passet. Du har ganska stora möjligheter att själv påverka intensiteten. Gör du stora rörelser och tar i ordentligt blir det väldigt tufft. Och tvärtom.

Jag älskar Step. Och jag uppskattar verkligen Marie som ledare. Hennes rörelser är alltid roliga att göra. Hon är glad, peppar och instruerar väldigt bra. Hon är mycket lyhörd för motionärernas önskemål. Jag får en stark känsla av att hon är, eller har varit lärare (helt obekräftat och min spekulation :)). Men sedan är det musiken, den är så viktig, och Maries musikval är alltid klockrena. Känner ni igen känslan när man har blodsmak i munnen, man börjar tänka ut ursäkter för att få ge upp, och så kommer en grymt bra låt med helt rätt känsla. Ja då är man nog ganska nära pärleporten. Känner ni igen er? Man blir så lycklig och ryser lite. Just då orkar du hur länge som helst.

Det var många som gick på Step idag. I skrivande stund är passet på onsdagar klockan 19:30 (2015-10-28), och det finns bara ett. Även om du tänker att Step inte är för dig så tycker jag att du ska testa. Även killar kan gå på Step. Det kräver lite koordination, men som Marie säger, du tränar upp den. Och min erfarenhet är att det går ganska snabbt.

Step

Här bygger vi upp block av kombinationer med ösiga och kul steg på bräda.Platsbokning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s