När allt där ute vissnar och dör, blomstrar Friskis och Svettis Östersund på insidan

image-0001

Lycka är ett nytt Friskis och Svettis-schema. När försommarschemat tar vid där det ordinarie schemat slutade, känns det som en bekräftelse på att man gjort något bra. Jag har hängt med en hel termin, en hel schemaperiod. Och som alltid är förväntan hög över vilka pass som tas bort, men mest på vilka pass som flyttas så man har möjlighet att gå på dem. Det som tidigare krockade med barnens fotbollsträning kanske är ändrat till en onsdag, och helt plötsligt öppnar sig en ny spännande värld. ”Just ja, det var så här det kändes att vänta och vänta och äntligen få öppna julklapparna när jag var barn” tänker du då.

Så kommer sommarschemat. Det är ganska jobbigt. Hur många pass kommer det finnas i sommar? Finns det något som passar mig? Tänk om de tar bort mitt favvo pass? Kanske blir det inga lunchpass. Eller nästan bara pass på söndagar. Och vi som är borta så mycket på helgerna. Och tänk om.. Ja ni förstår, oro och tandagnisslan.

När sommarschemat väl kommer ut har man gått på semester och glömt det mesta om träning ändå (läs jag, Angelica).

Förhöstschemat (finns det ett riktigt namn?) är en indikation på att något nytt och spännande är på gång. Sommaren är på uttågande, och hösten tar vid. Men när allt där ute vissnar och dör, blomstrar Friskis och Svettis Östersund på insidan. Det enda kruxet är att vi som inte längre är superunga får lite problem med rutiner. Vi vill snabbt komma in i en rutin som inte bryt – på länge. Inte för än det på sin höjd är dags för försommarschemat, helst inte för än sommarschemat kommer kan vi acceptera att det är över. Förhöstschemat försöker tvinga in oss i en falsk förhoppning om att vi återgått till våra rutiner (läs: det ordinarie schemat), men icke.

Så äntligen, äntligen, äntligen! Vilken lycka och välsignelse. Höstens schema, förlåt Nöjesprogram gäller från och med idag! Allt är åter som det ska.

En reaktion till “När allt där ute vissnar och dör, blomstrar Friskis och Svettis Östersund på insidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s