Aktiv semester

image

image

image

Tydligen är det så det kallas när man väljer en semester i skog och mark framför strandhäng kring medelhavet. Vår aktiva semester är mer eller mindre självvald. Vi har en fjällstuga så det gör sig självt att vi åker hit. Och med tre barn måste man vara aktiv om man inte vill riskera att sluta som en patient med tvångströja innan semestern är slut.

Men det är härligt att vara ute. Och jag märker att såväl barnen som min man och jag ganska snabbt kommer ur de gamla rutinerna och i de nya. Vår fantasi kommer igång. Vi tar oss för massor med saker. Och när vi känner för det gör vi inget särskilt. Då menar jag inget särskilt som att spela spel, virka sneda grytlappar, planera en massa spännande företag som är helt orealistiska men jätteroliga att drömma om, lägga puzzel.. ja ni förstår. 

Kroppsligt har jag fått en positiv överraskning. Ni som läst bloggen vet kanske att jag inte är någon träningsnarkoman. Jag tränar regelbundet, men inte mycket. Intervall Flex på måndagar på Friskis&Svettis Östersund har varit stående. Annars har jag tränat när jag kunnat och känt för det. Men trots min medelmåttiga träningsmängd är jag i god form att vandra, cykla, paddla, simma eller vad det kan vara vi hittar på. Många tror att de måste träna så mycket och tappar snabbt motivationen efter att ha inlett karriären med 7 dagars träning på rad. Mitt motto har varit en dag i veckan, resten är en bonus. Och det har fungerat och tydligen gett resultat.

Vad gör ni på semestern?