Gymträning Friskis&Svettis Östersund

image

Jag har varit på gymmet. Jag har gymmat. Jag har tränat styrketräning. Jag har..
Vad säger man? Så orutinerad är jag. Visst, jag har gått på många pass med styrkeövningar, men gymmet är något nytt.

Jag har tränat med en instruktör. Frida har jag faktist presenterat tidigare, men då gällde det Power Hour, som jag tycker ni ska testa om ni inte gjort det. Att få Frida som instruktör känns som att vinna på lotteri. Hon kan det här. Inte bara lite, så där som en påläst entusiast, hon lever och andas det här. Hon kan så mycket. Hon berättar lite intressant och relevant fakta. Men jag ser att det bubblar med massor av kunskap innanför pannbenet. Frida verkar genuint glad över att jag är där. Och hennes entusiasm över att jag vill börja gymträna smittar av sig och höjer min motivation avsevärt.

Gymmet
Jag är som sagt inte alls någon gymråtta (än..). Men om jag ska gå på vad jag hört andra säga så är Friskis&Svettis gym på Frösön välutrustat. Jag noterar att allt är helt och rent.

Instruktion
När du köper ett träningskort med gym ingår två tillfällen med instruktör (jag har årskort, kolla med receptionen vad som gäller för respektive kort). Det är egentligen helt otroligt. En personlig tränare i 2 timmar ingår. Sedan kostar det 100 kronor om man vill boka in fler tillfällen. Det är ännu mer otroligt.

Vi började med att cykla som uppvärmning. Vi pratade om vad jag tänkt med träningen, hur mycket tid jag kan lägga och vad jag vill uppnå. Frida frågade hur jag vill träna, med maskiner, vikter eller kroppsvikten. Efter att ha pratat en stund var det dags att utforma programmet. Jag kände mig hela tiden delaktig. Det blev en blandning av att använda kroppsvikt, lösa vikter och maskiner. Jag vill bli starkare, bygga muskler. Jag vill absolut inte se magrare ut. Men framförallt vill jag ha en stark kropp som orkar länge. Som orkar skrivbordsjobb, långa dagar i skidbacken och att jaga runt med tre små barn. Jag tänker långsiktigt och hållbart. Det blev ett helkroppsprogram. Har jag ont om tid finns en kombination med övningar som ändå ger en genomgång av kroppen utan att behöva göra hela programmet.

Jag känner mig väldigt peppad på att gymträna. Att ha gått igenom övningarna med Frida gör att det inte känns lika skrämmande att gå dit själv. Jag vill gärna kunna allt och hoppa över inlärningsfasen. Annars känner jag mig obekväm. Jag vill kunna allt perfekt, ha rätt teknik, lyfta tungt och se bekväm och van ut i gymmet. Jag skämtade med Frida och sa att jag måste hem och öva på magövningen med min egen medicinboll. Det första jag tog fram när barnen somnat var medicinbollen. Men så slog det mig. Jag ska ta mitt eget råd. Resan är målet. Vad bakvänt om jag bloggar för Friskis&Svettis och förespråkar sunda ideal, att inte jaga målet utan njuta av ”resan”, och så tänker jag så här. Ingen mer medicinboll och övande hemma. Jag utmanar mig själv att göra bort mig lite, se något tafatt och bortkommen ut. Det ska jag göra. Sedan ska jag bara fokusera på det viktiga, att bli ännu starkare, friskare och gladare.

Min plan är att komma igång ordentligt och sedan ta det andra tillfället med Frida. Jag måste känna mig för och bli bekväm med både gymmet och övningarna. Fler inlägg kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s