Cross på Friskis&Svettis Östersund

(Bilderna är lånade från Friskis&Svettis Östersunds Facebooksida)

Vid middagsbordet säger min man:
– ”Vill du träna idag?”
Jag hugger tag i mobilen och kollar schemat. Ja mitt favvo pass, Intervall Flex börjar artontrett…io.. Cross? Cross! Jag måste testa Cross. Jag slänger i mig maten och hetsdricker bubbelvatten samtidigt som jag ser ut över Storsjön och de dramatiska molnen som drar in. Svarta, tunga moln. Äh, det drar nog förbi. Det regnar och smattrar allt ihärdigare mot bilens fönsterruta när jag kör mot Frösön. Äh, det drar nog förbi. Som en dränkt katt går jag in i Friskis lokaler.  Passet har inte ens börjat. Regnet har inte dragit förbi.
– ”Ska du ut och springa!” hojtar Intervall Flex Kajsa. – ”Stackars dig, man får ångra sig”.

Ett 10-tal motionärer ser lika frågande ut som mig där de väntar vid receptionen. Blir det något pass är frågan? Det blir det.

Cross är ett uteträningspass där jogg/löpning varvas med styrka och konditionsövningar med den egna kroppsvikten. Om jag förstår rätt, är det flera ledare som delar på passtillfällena. Vi joggade, stretchade, gjorde några styrkeövningar (inte på marken idag på grund av hällregnet), vi gjorde utfall i uppförsbacke, tränade lite löpteknik, varvade ner och stretchade igen.

Jag måste erkänna att jag är lite besviken på att det inte var så jobbigt. Jag är ingen van löpare, långt ifrån. Men det här klarar den mest ovana. Men här kommer andra sidan av myntet. Karin som hade passet är en lugn, trevlig och mysig människa. Nej jag har inte träffat henne tidigare. Men det här kanske var det trevligaste jag gjort på mycket, mycket länge. Det här är så jäkla mycket Friskis&Svettis att jag blir lite tårögd. Vi pratade, skrattade, utbytte tips, och hade så trevligt och roligt att jag skulle vilja bjuda hem Karin och hela gänget på en grillkväll och lite kubbspel. Vi var en udda skara med väldigt olika människor, olika former, stilar, åldrar och kön.
Visst fick man upp flåset lite. Speciellt när vi gick med utfallssteg uppför en ganska brant backe. Men jag tycker att till och med ett medelpass är jobbigare. Men Cross är så himla mycket roligare. Jag som är en kontorsråtta tycker det är guld värt att gå på ett utomhuspass, just för att få frisk luft och se vacker natur. För vackert är det definitivt i omgivningarna kring Friskis&Svettis på Frösön.

Det ska bli roligt att testa Cross igen, just för att se om det skiljer mycket i intensitet mellan olika ledare. En reflektion efter dagens pass är att det måste vara det perfekta passet för den som vill komma igång och springa och som har ingen, eller mycket liten erfarenhet av löpning. För mig som söker lite mer utmaning är det här ändå ett pass väl värt att gå på då jag får vara utomhus, umgås med andra på ett sätt man normalt sett inte gör under träningen, och bara må gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s