Det gick åt skogen, men det gör inget – det är ju resan som är målet

Måndag morgon och jag är hemma med en tussig tjej. Helgen har varit lugn. Det blev en löptur i lördags för att se om jag kan börja springa till jobbet. Jag tänkte gå på Friskis klädbytardag i lördags, men med en tussig tjej och ett hem täckt i damm, efter en lång badrumsrenovering som äntligen är över, bestämde jag mig för att stanna hemma.

I stället har jag tagit hand om knoppen. Vi har ätit god mat mitt i allt dammande. God mat, men framförallt att laga och äta tillsammans, det mår jag bra av.

Jag pysslar så mycket. Jag älskar att göra något kreativt oavsett vad det är. Mittentjejen och jag har virkat. Jag testade att göra en babytoffla som ser ut som en mus. Den blev fin men ser lite arg ut. Jag gjorde en uggla. När den var klar såg den ut som en groda så jag gjorde vingar till den. Den ser fortfarande ut som en groda.

Vi testade något nytt. Att skära glas. Jag skulle göra fina själv-vattnande krukor jag sett på Pinterest. Det gick åt skogen. Men det blev i alla fall en liten vas till en murgröna. Så mycket för att återvinna gamla vinflaskor. Tyvärr hamnar de flesta i återvinningen. Men det gör inget. Det är liksom resan och inte målet som är det viktiga.