Power hour på Friskis och Svettis Östersund

20150415_171041

Oj oj, jag är lite kär. Tänk att man kan bli så lycklig av träning. Ikväll testade jag Power Hour för första gången. Det här gillar jag. Rakt på sak. Inga konstigheter, det är bara att köra. Power Hour är ett gruppträningspass som börjar med en kort uppvärmning. Med en boll på 3- eller 5 kg gör man olika övningar. Passet innehåller både kondition och styrka. Samma omgång med övningar görs i 3 omgångar. Så gå inte ut för hårt i början. Som med de flesta pass kan man själv styra hur jobbigt det blir. Men det här är ett ganska tufft pass.Det var lika stor del manliga som kvinnliga motionärer.

Ledaren Frida berättade hela tiden vad som skulle komma. Hur lång tid kommande övning skulle pågå och när det var 20 sek kvar, 10 sek, och så vidare. Det är väldigt bra för att fördela sin energi under passet men också för att hålla ut mentalt. Musiken var bra. Frida hade bra volym. Inte för lågt, något som enligt mig kan förstöra ett helt pass. Träningen kändes skonsam. Passet var fartfyllt med mycket energi.

Stretchen på slutet överraskade mig. Vi hade bollen till hjälp och med hjälp av svikten kunde jag komma åt exempelvis ”höftböjaren” bättre, och insida lår. Det tar jag med mig till min hemmaträning. Jag kommer ha träningsvärk i morgon. Och jag kommer definitivt gå på Power Hour igen.

Friskis & Svettis Östersund beskriver själva passet så här;

Ett teknikenkelt styrke- och konditionspass med mycket energi. Ett allroundpass utan krusiduller där vi bland annat använder medicinboll. Du jobbar i ditt eget tempo och bestämmer själv hur tufft det blir. Men vi garanterar att du får en riktig genomkörare och hög puls. Åldersgräns 13 år. Platsbokning!

4 reaktioner till “Power hour på Friskis och Svettis Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s