Oj vad pirrigt det här blev då..

Idag, skärtorsdag, öppnar jag bloggen. I veckor har jag skrivit, raderat, flyttat, ändrat och ändrat tillbaka. Nu sitter jag här, timmar innan informationen går ut, och är lite nervös.

Vi backar några månader. Jag minns inte exakt när det var. Men det var kallt ute. Jag hade varit på pass på Friskis. Sedan jag blev medlem hade jag saknat information. Inte sådant som kommer från organisationen själv, den finns där den ska. Utan det som kommer ”utifrån”. Jag ville veta vad andra, helt vanliga motionärer som jag, tyckte och hade att berätta. Jag ville kunna relatera till avsändaren.

Den ifrågasättande typen, det är jag. En tillgång på grund av det kritiska och ifrågasättande tänket, vrider och vänder på allt och kan i grupp vara en stor tillgång för gott slutresultat. Men kan uppfattas som pessimistisk och dryg om man inte förstår personens intentioner. Min kompis Hanna kom fram till det här under kursen organisation och ledarskap 7.5 p. Vilket hon klargjorde för vår grupp genom att citera kurslitteraturen. 

Jag tänker alltid på vad som kan förbättras, utvecklas och göras annorlunda. Men det betyder inte att jag går omkring och tycker att allt är dåligt, tvärtom. Även det som är bra måste utvecklas. Så klart kunde jag inte låta bli att dela mina synpunkter om saknaden av närvaro i sociala medier, och lägligt nog stod Christina Ravald, verksamhetsledare på Friskis och Svettis Östersund, i receptionen den där kalla dagen när jag varit på pass. Vi pratade och hon gillade min idé. Vi sågs och pratade blogg. En dag hörde Christina av sig och frågade om jag ville blogga. Självklart sa jag ja och nu sitter jag här, stolt över att få representera Friskis och Svettis och att ha givits förtroende att skriva utifrån mig själv som motionär.

Jag är alltså inte funktionär eller instruktör. Jag är medlem, jag står utanför och tittar in. Men de vinkar ju så glatt ”de där” på insidan så det ska inte tolkas negativt. Men det jag kommer skriva här i bloggen är ärligt och utifrån ett medlemsperspektiv – mitt perspektiv. För meningen är ju att bloggen ska fylla den där ”luckan” med information jag själv saknade.

Jag hoppas kunna inspirera, underhålla och informera om träning och hälsa, inifrån och ut. För medlemmar och icke medlemmar. Jag ska sträva efter att få till en skön mix av ”hårda fakta” ”användbara tips” ”sköna typer”och ”meningslöst vetande”. Sist men inte minst, lovar jag er att aldrig mer skriva ett så här långt blogginlägg igen..:)

Glad påsk till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s