Intervall flex – Friskis och Svettis Östersund (Frösön)

wpid-20150319_183250.jpg

Jag går ofta på Intervall Flex. Halva passet är kondition i intervaller och styrka med den egna kroppsvikten. Andra halvan är Flex som går ut på att stretcha grundligt kort sagt. Har ni hört talas om ”runners high”? Det är när man under träning upplever en sorts euforisk lyckokänsla. Den upplevelsen får jag under Flex-delen. Jag får ett sådant lyckorus så ni kan inte tro det.

Kajsa och Christina har passet på måndagar respektive torsdagar. Passen är identiska. Exakt samma övningar och musik. Jag tror de kallar det konceptpass. Men de olika tränarna sätter ändå sin prägel. Här hittar du både män och kvinnor i olika åldrar och träningsvana. Passet är tufft. Men det går att anpassa till viss del efter förmåga.  Min kompis Linda som har problem med sina knän och inte kan hoppa eller göra vissa påfrestande övningar, tycker att det här är ett kanonpass av den anledningen. Jag tycker så mycket om det här passet för att det är tufft, man kan utmana sig själv och att det kombinerar intervaller, styrka och smidighet. Jag har blivit mycket rörligare sedan jag började gå på Intervall Flex. Det jag också märkt är att jag får träningsvärk i muskler jag inte trodde fanns. Både Kajsa och Christina är väldigt bra ledare. Båda har bra volym på musiken, det är väldigt viktigt för mig att musiken inte är för låg. Båda ger tekniktips under passets gång. Ni vet ”följ med blicken” ”ner med rumpan” ”tänk dig att du sätter dig på en stol”. Jag som går ofta på det här passet har märkt att de allt efter terminen går, bygger på det de lär ut. Det är uppskattat. Då får vi som går regelbundet bygga på det vi lärt tidigare under terminen. Utan att det på något vis skulle vara ett hinder för nya eller tillfälliga motionärer.  Har du inte testat Intervall-flex, gör det!

4 reaktioner till “Intervall flex – Friskis och Svettis Östersund (Frösön)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s