Dance fusion – Friskis och Svettis Östersund

Igår testade jag Dance fusion. Core och Dance fusion var ett väldigt bra sätt för mig att komma igång med träningen efter att jag fått mitt tredje barn. Men vi är alla olika och föredrar olika saker. Dessutom förändras vi och det vi gillade förra året kanske inte är förstahandsvalet idag. Så är det för mig med Dance fusion.

Dance fusion är ett dans-jumpa pass. Det innehåller ingen styrka. Många olika dansstilar mixas. Hip hop, pop, jazz, rock, mm. Det är ösigt och full fart. Men inte svårt. Alla kan hänga med. Det är inga block som i aerobic. Man bara ”härmar” passet igenom.

Jag hade roligt igår. Att få dansa och släppa lite på hämningarna är skoj. Jag blir lite besviken när passet börjar och det är exakt samma låt som förra året. Passet har ändrats på några få ställen. Annars är det precis som när jag gick på det här för över ett år sedan. Jag vet inte om det är så att danspassen inte ska ändras så ofta. För jag har känt samma sak tidigare. Men det är synd tycker jag. Det blir lite tråkigt till slut. Dansa är ju roligt! Jag är så van att ny termin innebär nytt pass. Många ledare gör mindre ändringar under terminen. Ledaren på Dance fusion är bra. Han får med motionärerna. Tar man i ordentligt blir det lite svettigt. Men det är ett ”snällt” pass. Jag noterar också att samma personer som gick på Dance Fusion för 1 1/2 år sedan fortfarande går. Så det är tydligt att många tycker att det här ett kanon pass.

Core startar direkt efter passet på söndagar. Jag gick även på det. Det är ett väldigt skönt pass som jag tycker mycket om. De två passen i kombination funkar väldigt bra.

Så jag hade en skön träningskväll på friskis. Som alltid!

En reaktion till “Dance fusion – Friskis och Svettis Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s